Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

 Πριν λιγο ολοκληρώθηκε η εβδομαδιαία συνάντηση των επιτυχόντων του 2643 στο κέντρο της Αθήνας και επειδή πολλά έχουν ακουστεί και έχουν γραφεί για τις εξελίξεις είναι χρήσιμο να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα ώστε να υπάρχει κάποια σταθερή ενημέρωση για όσα γίνονται τον τελευταιο καιρό, τα οποία έχουν γίνει γνωστά στις συντονιστικές επιτροπές Αθήνας και Θεσσαλονίκης και σε πολλους επιτυχόντες που έρχονται στις συναντήσεις ή μιλάνε μαζί μας τηλεφωνικά.

 Για να έχουν πλήρη εικόνα και όσοι επιτυχόντες ενημερώνονται αποκλειστικά μέσω ίντερνετ να θυμηθούμε κάποια βασικά γεγονότα.

1. Στις 5 Δεκεμβρίου 2011 έγινε επίσκεψη στο Υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης επιτυχόντων Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και
εκπροσώπου της ΕΣΑΜΕΑ, κατα την οποία ύστερα από πίεση και μεγάλη επιμονή "κλείστηκε" ραντεβού με τον υπουργό κ. Ρέππα και τον υφυπουργό κ. Ρόβλια.

2. Στις 12 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε το ραντεβού αυτό στο οποίο παραβρέθηκαν δύο εκπρόσωποι των επιτυχόντων (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ. Το ραντεβου κράτησε μία ώρα και κατά τη διάρκεια του έγινε ενημέρωση για τον 2643 και υπήρξε δέσμευση από την πλευρά του υπουργού και του υφυπουργού για άμεση ρύθμιση με υπουργική απόφαση του θέματος των διορισμών μας έστω και αν αυτό θα έπρεπε να γίνει τμηματικά.

3. Τις επόμενες μέρες (ως εκ θαύματος) η επιτροπή του ΟΑΕΔ Αττικής και Νήσων ανακοίνωσε τους οριστικούς πίνακες τοποθέτησης για την περιφέρεια αυτή μετά από πολύμηνη πίεση και κοροϊδία. Ενα ακόμα "εμπόδιο" για τη λύση του ζητήματος των διορισμών μας είχε ξεπεραστεί.

4. Τελικά ύστερα από "αίτημα" που υπέβαλε στην ΤΡΟΪΚΑ το υπουργείο και αρνητική απάντηση για την "μαζική" λύση για όλους τους επιτυχόντες, το υπουργείο κινήθηκε στο σκεπτικό της τμηματικής τοποθέτησης των επιτυχόντων δίνοντας προτεραιότητα στα ΑΜΕΑ (άμεσα και έμμεσα).

5. Στο θέμα της τοποθετησης και της επικείμενης ρύθμισης αναφέρθηκε και ο ίδιος ο κος Ρέππας στο υπουργικό συμβούλιο στις 22 Δεκεμβρίου 2011 (σχετικό άρθρο στο μπλογκ).

Από τότε έχει περάσει ήδη ένας μήνας και η απάντηση του υπουργείου είναι ότι από μέρα σε μέρα, από Δευτέρα σε Παρασκευή, από Παρασκευή σε Δευτέρα θα υπογραφεί μία υπουργική απόφαση "φάντασμα" η οποία τελικά κανείς δεν ξέρει τί θα προβλέπει και για πότε. 
 Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε ότι κάθε πληροφορία που έχει ακουστεί για το πώς, ποιοί και πότε θα αποφασίσει το υπουργείο να τοποθετηθούν μπορεί κάλλιστα να ισχύει ή να μην ισχύει καθώς έχουμε μπεί σε μία σεναριολογία εδώ και 20 μέρες, χωρίς κανείς να λαμβάνει μία απόφαση τελικά και παίζοντας ρουλέτα με την αγωνία και την ανάγκη 730 οικογενειών.
 Ειδικότερα το θέμα εδώ και δέκα μέρες δείχνει να έχει αδρανήσει παρόλο που υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχει κάποια υπουργική απόφαση ήδη από τις αρχές του έτους.
  Επειδή η υπομονή μας και η καλή μας θέληση δεν είναι ανεξάντλητες, σκόπος των συντονιστικών επιτροπών είναι να προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε το θέμα τις επόμενες μέρες, ώστε να γνωρίζουμε όλοι αν το υπουργείο έχει όντως τη θέληση και τη διάθεση να δώσει λύση στο θέμα μας ή αν απλά καθυστερούμε άσκοπα και θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα πίεσης και διαμαρτυρίας που έχουμε.

  Εξελίξεις θα υπάρχουν τις επόμενες μέρες γι'αυτό να είστε σε ετοιμότητα και να προσπαθήσετε να έχετε όσο πιο άμεση επαφή μπορείτε.

 

2 σχόλια:

  1. εγώ είμαι στην κατηγορία Εθνικής Αντίστασης αλλά είμαι και ΑΜΕΑ .Επέλεξα την πρώτη κατηγορία και πήρα προσαύξηση σαν ΑΜΕΑ. Γνωρίζετε ,αν ισχύσει αυτό που αναφέρεται ,θα καλύψει κι εμένα και που μπορώ να απευθυνθώ γι αυτό
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς φίλε μου δεν λαμβάνουν υπ' όψιν την δεύτερη κατηγορία που δήλωσε κάποιος επιτυχόντας. Εσένα σε θεωρούν ότι ανήκεις στην Εθνική Αντίσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή