Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Ενημέρωση από την Λίζα Σιδέρη του υπουργείου εργασίας

Η κ. Σιδέρη που είναι η αρμόδια υπάλληλος του υπουργείου εργασίας για τον Ν.2643 και η οποία από μόνη της πήρε την πρωτοβουλία να γραφτεί στην ομάδα μας με σκοπό να ενημερώσει όλους τους συμμετέχοντες στην προκήρυξη του ν.2643 του 2015.
Παρακάτω σας παραθέτω αυτούσιο το κείμενο που δημοσίευσε στην ομάδα μας στο Facebook

Lisa Sideri Καλησπέρα σας. Είμαι η Σιδέρη από το Υπουργείο Εργασίας. Ζήτησα να με προσθέσετε στο blog για να σας ενημερώσω. Στη συνέχεια, θα αποχωρήσω από το group καθώς αυτό προορίζεται για εσάς που συμμετείχατε στην τρέχουσα, αλλά και σε παλαιότερες προκηρύξεις που διενεργούνται με βάση τις διατάξεις του ν.2643/1998. Κατ' αρχάς, τα τηλέφωνα στα οποία μπορείτε να επικοινωνείτε για θέματα του ν.2643/1998 με το Υπουργείο Εργασίας είναι τα 2131516410 και 2131516408. Το αρμόδιο Τμήμα βρίσκεται στην οδό Σταδίου 29 στον 1ο όροφο, γραφείο 103. Εάν τα τηλέφωνα δεν απαντούν, να ξαναπροσπαθείτε, καθώς με τις νέες γραμμές (που αρχίζουν από 213) όταν μιλάμε φαίνεται σαν να μην απαντάμε. Σε εμάς οι κλήσεις φαίνονται ως αναπάντητες και πολλές φορές επικοινωνώ και εγώ, καλώντας τα τηλέφωνα στα οποία δεν απάντησα. Αυτά που γράφει η κυρία Μυριούνη είναι ακριβή: Η Επιτροπή είχε προγραμματίσει να συνεδριάσει για τελευταία φορά την προηγούμενη Τετάρτη, αλλά προέκυψε ένα ερώτημα που αφορούσε συγκεκριμένη ομάδα προστατευομένων (δηλ. τους πολύτεκνους και τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών). Διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις και η Πρόεδρος παρακάλεσε τα μέλη να ψάξουν το ζήτημα νομικά και να ξανασυνεδριάσουμε μόνο για το θέμα αυτό. Όπως είπα στην κυρία Μυριούνη, δεν μπορώ να δώσω ακριβή ημερομηνία δημοσίευσης των πρώτων πινάκων, αλλά θα ήταν ιδανικό να δημοσιευτούν τέλη του μήνα, ώστε η 15νθήμερη προθεσμία που θα δοθεί για την αποστολή των δικαιολογητικών να μην συμπέσει με τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ενδεικτικά, αναφέρω ότι σε παλαιότερη προκήρυξη (του 2002) οι προστατευόμενοι κλήθηκαν να αποστείλουν τα δικαιολογητικά μήνα Αύγουστο, με αποτέλεσμα πολλοί να απωλέσουν την προθεσμία και οι αιτήσεις τους να απορριφθούν. Τούτο είναι καταγεγραμμένο και σε έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το ν.2643/1998 που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του. Επαναλαμβάνω, κλείνοντας αυτό που είπα στην κυρία Μυριούνη: Είναι πολύ καλή η προσπάθειά σας να αλληλοενημερώνεστε μέσω των blogs. Επειδή διαβάζω ότι υπάρχει και άλλη ομάδα (κλειστή), θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου επικοινωνεί με όλους τους πολίτες και δίνει τις ίδιες πληροφορίες σε όλους. Καλά αποτελέσματα σε όλους.

1 σχόλιο:

  1. Μηπως θα μπορουσε η κ.Σιδερη να μας ενημερωσει τι γινεται με τον διαγωνισμο?Ποτε περιπου να περιμενουμε τον 1ο πινακα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή