Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ Ν. 2643/98

Ο ΟΑΕΔ έβγαλε το παρακάτω δελτίο τύπου
και με μια σημαντική παρατήρηση που λέει πως:
Διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους προστατευόμενους μαζί με την αίτησή τους κατά την πρώτη φάση της προκήρυξης, είτε δεν είχαν προσκομίσει καθόλου την Υ.Δ. (της αίτησης) με το γνήσιο της υπογραφής είτε είχαν προσκομίσει την Υ.Δ. χωρίς να υπάρχει το γνήσιο της υπογραφής. Για το λόγο αυτό, και προκειμένου να τύχουν όμοιας αντιμετώπισης όλοι οι αιτούντες, παρακαλούνται όλοι οι προστατευόμενοι μαζί με τα δικαιολογητικά τους να προσκομίσουν την συγκεκριμένη Υ.Δ. με το γνήσιο της υπογραφής.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Όπως εντόπισε φίλος -η το κείμενο του ΟΑΕΔ σχετικά με τις ΥΔ έχει αλλάξει και έχει γίνει ως εξής:

Διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους προστατευόμενους μαζί με την αίτησή τους κατά την πρώτη φάση της προκήρυξης, είτε δεν είχαν προσκομίσει καθόλου την Υ.Δ. (της αίτησης) με το γνήσιο της υπογραφής είτε είχαν προσκομίσει την Υ.Δ. χωρίς να υπάρχει το γνήσιο της υπογραφής. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι μαζί με τα δικαιολογητικά τους να προσκομίσουν την συγκεκριμένη Υ.Δ. με το γνήσιο της υπογραφής.

Τα δικαιολογητικά προσκομίζονται ή αποστέλονται ταχυδρομικά στις ίδιες διευθύνσεις των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ που είχαν σταλεί και οι αιτήσεις. 

Εκείνο δηλαδή που άλλαξε είναι ότι πλέον δεν θα την προσκομίσουν όλοι, αλλά μόνο αυτοί που δεν το έκαναν

ακόμη επισημαίνεται πως πρέπει να συμπληρώνονται από τους προστατευόμενους όλα τα δικαιολογητικά και να συνοδεύονται με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ που βρίσκεται στο ΦΕΚ Τεύχος Β 3408/18-12-2014.

31 σχόλια:

 1. Διορθωστε το κείμενο παρακαλώ, για να μην υπαρχουν παρεξηγήσεις: Δεν λέει να φέρουν όλοι οι προστατευομενοι ΥΔ, αλλα μόνο αυτοι που δεν τις ειχαν φέρει... Το γράφει στη ανακοινωση του ΟΑΕΔ (μαλλον το εκαναν edit).

  "Παρακαλούνται όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι... "

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχεις δίκιο, άλλαξαν το κείμενο. Το ενημέρωσα και σ' ευχαριστώ πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τα δικαιολογιτικα που θα στειλουμε θα εχουν σημερινες ημερομηνίες ή του μαρτιου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Του Μαρτίου. Όταν κατέθεσες την αίτηση. Αλλιώς πας στους άκυρους....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι??? έχω όλα τα δικαιολογητικά συναπτομένα πριν τις 3 μαρτίου είχα κάνει αίτηση στο σύλλογο πολυτέκνων να πάρω την βεβαίωση πολυτεκνίας πριν τις 3 μαρτίου αλλά λόγω μετακόμισεις και κλασικές μαλακίες που μου είπαν μου την έφεραν με ημερομηνία 9-3-2015 και όχι 3-3-2015 τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης όμως είναι πριν τις 3/3 τι πάιζει στη συγκεκριμένη περίπτωση ξέρετε??? υπάρχει περίπτωση να με απορρίψουν γι'αυτό? από το σύλλογο μου είπαν ότι δεν έχω θέμα λόγω το ότι έχω τα πιστοποιητικά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλύτερα πήγαινε ρώτησε τους ίδιους στον ΟΑΕΔ για να είσαι σίγουρος και αν χρειαστεί να κάνεις αίτηση θεραπείας στην οποία θα δικαιωθείς ούτως ή άλλως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα θα χρειαστεί να κάνω αίτηση θεραπείας ή στη δεύτερη φάση??? σε ρωτάω γιατί μου πέφτει μακρυά να κατέβω μέχρι την Αθήνα.. έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν μου απάντησε κανείς....

   Διαγραφή
 7. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΥΡΟΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ την Υ.Δ. (της αίτησης) με το γνήσιο της υπογραφής είτε είχαν προσκομίσει την Υ.Δ. χωρίς να υπάρχει το γνήσιο της υπογραφής άλλοι νόμοι ισχύουν εδώ είναι νόμιμο ? δίκαιο ? ή πανε να βολέψουν δικούσ τουσ ? όταν καταθέτεις π.χ. στον ΑΣΕΠ και ξεχάσεισ το οτιδήποτε ακυρώνεται η αίτηση .... εδω μιλάμε για θέσεισ δημοσίου κακώς που δεν εμπλέκεται ο ΑΣΕΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για τον λόγο ότι φίλε μου επειδή πρόκειται για προκήρυξη ευπαθών ομάδων και δεν έχουν όλοι την γνώση τη δική σου.
   Εγώ δεν το βρίσκω παράλογο. Δεν πρόκειται ούτε για πλαστά έγγραφα, ούτε για πλαστά πτυχία. Είναι ένα τελείως τυπικό θέμα και καλώς τους δίνεται μια τελευταία ευκαιρία να μην ακυρωθούν γι' αυτό το λόγο

   Διαγραφή
  2. παραλογο μπορει να μην το βρίσκεις αλλα παρανομο σιγουρα ειναι..ο νομος ειναι νομος και πρεπει να εφαρμοζεται απο ολους..το λεει ρητα και ξεκαθαρα επανω στην Υ.Δ. αλλα και στο παραρτημα Γ.

   Διαγραφή
 8. οι γονεις πολυτεκνοι εχουν προτεραιότητα ή τα τεκνα ή οποιος βγαζει τα πιο πολλα μορια;στην θεσσαλονικη δεν ηξεραν να με κατατοπισουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν παίζει ρόλο αν είσαι ο ίδιος πολύτεκνος ή είσαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας. Είναι το ίδιο πράγμα

   Διαγραφή
 9. Γειά σας κι από μένα. ..η βεβαιωση ανεργίας του οαεδ πρέπει να είναι με ημερομηνία αιτήσεως ή με την ημερομηνία της δεύτερης φάσης? ??ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η βεβαίωση ανεργίας θα πρέπει να έχει ημερομηνία τις ημέρες που κατέθεσες την αίτηση

   Διαγραφή
 10. )Πρόσφατα, εκδοθέντα μετά την 01−12−2014, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης (και τυχόν λοιπά πιστοποιητικά από Δημόσιο Φορέα, συμπληρωματικά των πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης), από τα οποία αποδεικνύεται η ιδιότητα του αιτούντος ως πολύτεκνου γονέα ή ως τέκνου πολύτεκνου γονέα για την εφαρμογή του ν. 2643/1998. Σύμφωνα με αυτό μπορείς και να μην καταθέσεις το πιστοποιητικό από το σύλλογο πολυτέκνων????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καλησπέρα.σας είναι εύκολο να μου επινθυμισετε τα δικαιολογητικά.πολύ φοβαμε ότι τα χρημοποοιησα άλλου κ χάνω ελπίδες γιατί λογικά δεν πιάνει αν τα ξανά βγάλω με τορινη ημερομηνία?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σίγουρα ναι. Με τωρινή ημερομηνία είσαι σίγουρα άκυρος.
   Πήγαινε από εκεί που τα έβγαλες και ζήτησε αντίγραφο του ίδιου που είχες βγάλει τότε

   Διαγραφή
 12. Καλησπερα ειχα βγαλει και εγω βεβαιωση ανεργιας του συζηγου τον φεβρουαριο και δεν την βρισκω με τιποτα εβγαλα τωρινη Γιατί πηγα να μου δώσουν αντίγραφο της τότε βεβαίωσης και δεν δίνουν μόνο που υπάρχει στο μητρώο του μου είπαν .τι να κανω να βαλω την τωρινή?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καλησπέρα.Να βγάλει ο ΟΑΕΔ ένα πίνακα με τα ονόματα αυτών που έχουν θέμα με την Υ.Δ. Γιατί πού να θυμάται ο καθένας μετά από τόσους μήνες αν έστειλε και πως την Υ.Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αυτό που ζω δεν ν υπάρχει.. Είμαι πρώτη στα προσωρινά και ωσ δια μαγειασ δεν βρίσκω το χαρτί τησ ανεργειασ του συζύγου στα μητρώα φαίνεται ότι είχα ζητήσει τότε την βεβαίωση αλλά δεν μπορούν ν μου το εκτυπώσουν λέει και έτσι απλά χάνω την θεση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Έχουμε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με την τότε ημερομηνία, να προσθέσουμε και ένα με την σημερινή ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Το ΟΑΕΔ Πάτρας μήπως ξέρετε πόσους νομούς εξυπηρετεί ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Εχω καρτα ανεργίας 26/2/15 και δεν εχω τη βεβαιωση φοβάμαι. Οτι θα χασω τη θεση αν γνωριζει κανεις παρακαλω να με ενημερώσει. Ευχαριστω.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Καταρχην καλη χρονια και καλη επιτυχια σε ολους.
  Στην προκυρηξη λεει - βεβαιωση ανεργιας "για καθε νομιμη χρηση",απο τον ΟΑΕΔ,η οποια να εχει εκδωθει στο χρονικο διαστημα των 10 εργασιμων ημερων πριν την καταθεση της αιτησης υπευθυνης δηλωσης.
  Δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα δυστυχως μαλλον θα σε κοψουν,θα κανεις αιτηση θεραπειας βεβαια και ευχομαι να δικαιωθεις, ειναι κριμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Έχασα τις ημερομηνίες και δεν απέστειλα τα δικαιολογητικά παρότι τα έχω εκδόσει με ημερομηνίες πριν την αίτηση. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και εγώ το ίδιο. Τελικά καταφέρατε κάτι;

   Διαγραφή
 22. Εχει ληξει η καταθεση δικαιολογητικων τωρα;δεν επρεπε να μας ειδοποιησουν γ να στειλουμε τα χαρτια;κ ημουν με υψηλα μορια για να με παρουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Γεια σας και καλή επιτυχία σε όλους.
  Μήπως γνωρίζει κάποιος πως ακριβώς μοριοδοτείται το εισόδημα. Δηλαδή αναλυτικά πόσα μόρια σου δίνει η κάθε κλίμακα εισοδήματος. Ο προσδιορισμός στο ν. 3227/2004 είναι πολύ ασαφής.
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή