Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Παράσταση διαμαρτυρίας 19/9, 10 π.μ., υπ. Οικονομικών

Η ΕΣΑμεΑ ανακοίνωσε την διοργάνωση παράστασης-διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 10 το πρωί.
Παρακάτω ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της ομοσπονδίας

-----------------------------------------------------------------------------


Αθήνα/Athens: 15-9-2011                                  Αρ Πρωτ./Ref. Nr: 2620

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Πληροφορίες: Μπαρμπαλιά  Ελένη                      
                                                                                Προς:

   Μέλη Εκτελεστικής Γραμματείας και Γενικού Συμβουλίου  Περιφέρειας Αττικής 
  Φορείς - Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ. και Φορείς Μέλη αυτών  Λεκανοπεδίου Αττικής

 Θέμα:   «Παράσταση διαμαρτυρίας των μελών της Ε.Γ. της Ε.Σ.ΑμεΑ. και Δ.Σ. Φορέων Μελών της Περιφέρειας Αττικής,

στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7)

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 10 το πρωί.


¨Ζητείται η λήψη διακριτών μέτρων
για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και
                                                                     των οικογενειών τους¨»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο ανακοίνωσε την διοργάνωση παράστασης-διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών  τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 10 το πρωί.

Καλούμε εσάς και τα μέλη σας να δώσετε δυναμικό παρόν σε αυτή την παράσταση - διαμαρτυρίας με την οποία θέλουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα -προς τον Υπουργό Οικονομικών και όλη την Κυβέρνηση - που έρχεται από τα άτομα με αναπηρία όλης της χώρας και τις οικογένειές τους: Προστατέψτε τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους από την ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό. Απαιτούμε άμεσα και διακριτά μέτρα για την πλήρη εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα. Απαιτούμε να ληφθεί ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για την πιο ευπαθή κοινωνικά ομάδα αυτής της χώρας.

Στην επιστολή που στείλαμε στον Υπουργό αποτυπώσαμε την δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται η πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία, ως εξής :

  • Η οικονομική κρίση έχει πλέον γονατίσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.
  • Η ανεργία χτυπάει την πόρτα των ατόμων με αναπηρία και τις οικογένειές τους σε πολλαπλάσιο βαθμό απ’ ότι το γενικό πληθυσμό της χώρας. Οι επιτυχόντες της προηγούμενης προκήρυξης του ν. 2643/98 του έτους 2008 περιμένουν ακόμα το διορισμό τους ο οποίος θα κριθεί βάσει των περιοριστικών διατάξεων του 1/10.
  • Παρ’ όλα αυτά τα άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους δεν έχουν εξαιρεθεί από το μέτρο της  εργασιακής εφεδρείας. Σε αγωνία βρίσκονται οικογένειες, που κατά κανόνα ένα μέλος τους είναι άνεργο (π.χ. μητέρες τέκνων με αναπηρία), προκειμένου να παρέχει υποστήριξη και φροντίδα σε εκείνο το μέλος που έχει βαριά αναπηρία αφού το δημόσιο σύστημα πρόνοιας αδυνατεί διαχρονικά να παρέχει ουσιαστικές υποστηρικτικές υπηρεσίες.
  • Η εργασιακή εφεδρεία αφορά σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών και υποστηρικτικές δομές του ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με βαριές αναπηρίες όπως νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση!!!
  • Στις πρόσφατες ανακοινώσεις σας για επιβολή επαναλαμβανόμενων φόρων όπως το νέο τέλος ακινήτων, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν εξαιρέθηκαν πλήρως μέσω διακριτών και συγκεκριμένων μέτρων. Θολή και συγκεχυμένη είναι αυτή τη στιγμή η εικόνα για την επιβολή του μέτρου.
  • Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σημαντικές μειώσεις στα ποσά επιχορηγήσεων προνοιακών υποστηρικτικών φορέων στα άτομα με βαριές αναπηρίες που οδηγούν ακόμα και στο κλείσιμό τους.
  • Η περικοπή των επιχορηγήσεων άγγιξε ακόμα και το Πρόγραμμα διερμηνείας ελληνικής νοηματικής γλώσσας το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε κωφούς-βαρήκοους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή.
Τονίζουμε στην επιστολή μας προς τον Υπουργό Οικονομικών: Ανεργία, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός απειλούν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Η Ε.Σ.ΑμεΑ. έχει αποτυπώσει με επανειλημμένες επιστολές της τη δεινή οικονομική θέση, στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, και έχει ζητήσει την άμεση λήψη διακριτών μέτρων προστασίας τους. Έως και σήμερα δεν κατέστη δυνατό να σας συναντήσουμε και να θέσουμε αναλυτικά τα μείζονα θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας δεν έχουν ακόμα κατανοήσει το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών αναπηρίας και την αύξηση αυτού του κόστους σε περιόδους οικονομικών κρίσεων.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αυτή τη δεινή, ζοφερή οικονομική κατάσταση βιώνετε καθημερινά εσείς και οι οικογένειές σας. ¨Ότι ελέχθη προς τον Υπουργό είναι το ελάχιστο που μπορεί να ειπωθεί. Σας καλούμε όλους για να καταστεί αυτή η παράσταση διαμαρτυρίας μαζική και δυναμική. Σας περιμένουμε όλους γιατί πλέον τα όρια αντοχής μας εξαντλούνται λόγω αντικειμενικών συνθηκών.

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς έως τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7), ώρα 10.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
                Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                                         ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου