Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία ΑΜΕΑ - Πολυτέκνων από ΟΑΕΔ - ΥΠ. Εργασίας

Όπως έχει αναλυθεί και σε προηγούμενο άρθρο της fresh-press, βρίσκεται ακόμα μετά από τρία χρόνια σε εκκρεμότητα ο διαγωνισμός του νόμου 2643/98 που αφορά τους διορισμούς 700 περίπου επιτυχόντων στην προκύρηξη του 2008.
Αμέα, Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι και Τέκνα αγωνιστών εθνικής αντίστασης, άνθρωποι που ανήκουν δηλαδή σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αναμένουν ακόμα στις περισσότερες περιπτώσεις την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων από τον ΟΑΕΔ (ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διαδικασία) ενώ στην καλύτερη περίπτωση κάποιοι επιτυχόντες έχουν λάβει επιστολές πρόσληψης εδώ και μήνες, χωρίς κανείς να τους ενημερώνει καν για το πότε θα εργαστούν.
Να επισημάνουμε εδώ ότι ο διαγωνισμός αυτός ακολουθεί τα ΦΕΚ προκηρύξεων με όλα τα αντικειμενικά κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις αυτές δεν έχουν δοθεί "χαριστικά" σε άτομα ειδικών κατηγοριών αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν όλα τα κριτήρια για των θέσεων. Επίσης οι θέσεις τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προκηρυχθεί σε πολλές περιπτώσεις περισσότερο από 5 χρόνια πριν ενώ αφορούν υποχρεωτικές τοποθετήσεις από την πλευρά του κράτους.
Τα τελευταία εμπόδια στην έκδοση των αποτελεσμάτων που αφορούσαν την αναρμοδιότητα του ΟΑΕΔ λόγω Καλλικράτη ξεπεράστηκαν με την ψήφιση τροπολογίας τον περασμένο Ιούλιο όμως έκτοτε καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τον ΟΑΕΔ για την συνεδρίαση των επιτροπών που θα εκδώσουν τα οριστικά αποτελέσματα σε πολλές περιφέρειες της χώρας, ανάμεσά τους και η Αττική όπου βρίσκονται η πλειοψηφία των επιτυχόντων.
Η fresh-press την Παρασκευή που μας πέρασε επικοινώνησε με υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας καθώς επίσης και τον υφυπουργό εργασίας κ. Κουτσούκο, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για την ταχύτερη έκδοση των αποτελεσμάτων, πράγμα το οποίο αποτελεί και πολιτική εντολή από τον υπουργό κ. Κουτρουμάνη εδώ και περίπου ένα μήνα.
Χθες το απόγευμα για το συγκεκριμένο θέμα έγινε συνάντηση στο υπουργείο εργασίας μεταξύ του υφυπουργού κ. Κουτσούκου, του προέδρου του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια και στελεχών του οργανισμού και του υπουργείου, ώστε να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα προχωρήσουν και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία από τον ΟΑΕΔ.
Στην είσοδο του υπουργείου συγκεντρώθηκαν και δεκάδες επιτυχόντες του διαγωνισμού οι οποίοι παρέδωσαν ενυπόγραφο υπόμνημα που αναφέρει τα προβλήματα και τις θέσεις τους.
Το ίδιο υπόμνημα παραδόθηκε και στον κ. Κουτρουμάνη.
Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις και η ενημέρωση σχετικά με την χθεσινή συνάντηση ώστε να ενημερωθούν και οι επιτυχόντες οι οποίοι κάτω από τις δύσκολες προσωπικές τους συνθήκες, αναμένουν στην αβεβαιότητα περισσότερο από τρία χρόνια χωρίς ούτε καν να τους δίνεται το δικαίωμα, έχοντας τα τελικά αποτελέσματα στα χέρια τους, να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας μέσα στο πολύ βαρύ εργασιακό και οικονομικό κλίμα που υπάρχει, πολύ περισσότερο για τις ευπαθείς ομάδες.
Ελπίζουμε η ηγεσία του υπουργείου να δώσει σύντομα τέλος στην αγωνία και την ταλαιπωρία των επιτυχόντων, οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο, την δυνατότητα να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας την οποία έχουν "κερδίσει" με δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο.
Πηγή : fresh-press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου