Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Βρέθηκαν 10.000 κενές θέσεις στο δημόσιο!!!

Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που μετείχαν στη συνάντηση, δεν αναμένονται προς το παρόν πιέσεις για απολύσεις γιατί όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «έχουμε εκπληρώσει τις δεσμεύσεις μας και είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων»

Τα ίδια στελέχη εξήγησαν ότι στην προσπάθεια τους να βρουν θέσεις για να τοποθετηθούν οι 1.981 «διαθέσιμοι» του 2012 (η μετακίνηση θα ολοκληρωθεί 13 Μαρτίου), εντοπίστηκαν 10.000 κενές θέσεις. Δηλαδή, «περισσεύουν» περίπου 8.000 κενές θέσεις για το 2013, όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος.

Άλλο στέλεχος ανέφερε ότι γίνεται αγώνας δρόμου αναζήτησης και άλλων κενών θέσεων για να καλυφθεί ο συνολικός μνημονιακός στόχος του 2013 ο οποίος ορίζει 25.000 εργαζόμενοι του ελληνικού δημοσίου να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. «Σκοτωνόμαστε να βρούμε κενές θέσεις», είπε χαρακτηριστικά αρμόδιος παράγοντας εξηγώντας ότι οι θέσεις θα πρέπει να έχουν βρεθεί έως το 2014, τα απαιτούμενα προσόντα να είναι ανάλογα με αυτά των υπαλλήλων και να αποδειχθεί στην τρόικα ότι είναι απαραίτητοι.

Σημειώνεται πάντως πως το μνημόνιο πέραν των στόχων για διαθεσιμότητα ορίζει ότι πρέπει να μειωθεί και ο αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο κατά 150.000 εντός της τετραετίας περιλαμβάνοντας και το ενδεχόμενο «υποχρεωτικών» αποχωρήσεων.

Άλλωστε το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο άφησε ανοιχτό και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μιλώντας χθες στο Mega.

Σήμερα, μετά το τέλος της συνάντησης, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι η τρόικα επιμένει στο θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνησης δεν το επιθυμεί και σε κάθε περίπτωση είναι θέμα διαπραγμάτευσης.

Πάντως, άλλο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ερωτηθείς σχετικά, εκτίμησε ότι οι 150.000 αποχωρήσεις προσωπικού θα υπερκαλυφθούν χωρίς απολύσεις. Σημείωσε επίσης ότι 891 υπάλληλοι έχουν τεθεί αυτοδικαίως σε αργία λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων.


Από www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου