Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Και άλλη μία επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ προς τον κ. Μανιτάκη για το 2ο 50%


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ                                                                                     Αθήνα: 13-3-2013
Πληροφορίες:  Ε. Μπαρμπαλιά             
                                                           Αρ. Πρωτ: 1057
                                                                        
      Προς: κ. Αντ. Μανιτάκη,
     Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
     ΚΟΙΝ: Πίνακας Αποδεκτών


Θέμα: «Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τηρείστε τις δεσμεύσεις σας για τον διορισμό του υπολοίπου 50% των επιτυχόντων της προκήρυξης του ν. 2643/1998 του έτους 2008»   
                                                                                            
Κύριε Υπουργέ ,

Η δημοσίευση της κατανομής διορισμού του υπολοίπου 50% των επιτυχόντων της προκήρυξης του έτους 2008 και των επιτυχόντων τυφλών της ειδικής προκήρυξης του ν. 2643/98 αναμένονταν με την έναρξη του έτους 2013. Αυτή ήταν η ρητή δέσμευση της νυν πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπως και της τωρινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Η τήρηση των δεσμεύσεων σας που αφορούν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία με πρώτο και κύριο το δικαίωμά τους στην εργασία αποτελεί κριτήριο πολιτικής αξιοπιστίας της παρούσας Κυβέρνησης.
Οι επιτυχόντες της προκήρυξης του ν. 2643/98 του έτους 2008 και της ειδικής προκήρυξης τυφλών τηλεφωνητών αναμένουν την έκδοση της δεύτερης Υπουργικής απόφασης του διορισμού τους επί σειρά ετών. Επανειλημμένες οι δεσμεύσεις των υπευθύνων ανοίγουν ένα παράθυρο ελπίδας στους επιτυχόντες και τις οικογένειές τους. Η καθυστέρηση όμως της υλοποίησης αυτών των δεσμεύσεων δημιουργεί καθεστώς φόβου και ανησυχίας στους επιτυχόντες που προσπαθούν να επιβιώσουν με μηδενικά οικονομικά μέσα.
Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας στο δίκαιο αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος σημειώνοντας ότι καθίσταται υποχρέωσή σας να βρείτε δόκιμη λύση για το διορισμό όλων ανεξαιρέτως των επιτυχόντων συμπεριλαμβανομένων και των επιτυχόντων σε θέσεις των ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού.


Με εκτίμηση

                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                            Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                         ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου