Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Εξαιρούνται από τις απολύσεις οι υπάλληλοι των κατηγοριών του νόμου 2643/98

Συνάντηση μέσα στην ημέρα θα έχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλείς των κατηγοριών (ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΕΘΝΙΚΉΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ) για να επικυρώσουν αυτό που συζητούσαν τις τελευταίες βδομάδες και έχουνε συμφωνήσει και έχει να κάνει με τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες των δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν στους νόμους 2643/98 και 1648/86. 

Σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν προστατεύονται πλήρως όλοι όσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, ακόμη και στην περίπτωση που καταργηθεί κάποια υπηρεσία ή οργανισμός, θα γίνει μετάταξη σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου στον ίδιο νομό που υπηρετούσε ο υπάλληλος. 

Καθυστέρησε η συγκεκριμένη συνάντηση λόγω της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου το περασμένο Σαββατοκύριακο και γι' αυτό θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη. 

Ακόμη, για να μην ληφθεί ως μια ακόμη προεκλογική υπόσχεση ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει εγκύκλιος από το υπουργείο και θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ακόμη και πριν το Πάσχα.

Έτσι μπαίνει ένα τέλος στην αγωνία των επιτυχόντων του νόμου 2643//98 για το μέλλον τους και θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους. 

Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και όταν αυτές υπάρξουν θα γίνει νέα ανάρτηση

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου