Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Διάσπαση του νόμου 2643/98 απαιτεί η ΕΣΑμεΑ από τα υπουργεία


Με επιστολή που έστειλε η ΕΣΑμεΑ προς τα υπουργεία, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει την τροποποίηση του νόμου 2643/98 ώστε από δω και πέρα να λειτουργήσει αποκλειστικά ΜΟΝΟ προς όφελος των ΑΜΕΑ και για καμιά άλλη κατηγορία του νόμου. Χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή " Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει την προσωπική σας παρέμβαση για την ικανοποίηση πάγιου αιτήματός της που αφορά στην τροποποίηση του νόμου 2643 /1998, ώστε να λειτουργήσει αποκλειστικά προς όφελος των ατόμων με αναπηρία/χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους" Δυστυχώς η ΕΣΑμεΑ με την επιστολή αυτή παροτρύνει το υπουργείο να αποπέμψει τις υπόλοιπες κατηγορίες προστασίας (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Τέκνα Αναπήρων Πολέμου, Τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης) από τον 2643 ώστε να επιτευχθεί η διάσπαση και η αποδυνάμωση όλων των υπολοίπων.
Παρακάτω ολόκληρη η επιστολήΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Πληροφορίες: Ελ. Μπαρμπαλιά
Αθήνα/Athens: 03.04.2014
                                Αρ. Πρωτ. / Ref. Nr: 1789


Προς:-κ. Ευ. Χριστοφιλοπούλου,
               Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ.
                Διακυβέρνησης
- κ. Β. Κεγκέρογλου,
     Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης,
     & Πρόνοιας

ΚΟΙΝ: Πίνακας Αποδεκτών

ΘΕΜΑ: «Ε.Σ.Α.μεΑ.: Απαιτούνται ταχύτατες διαδικασίες για την τροποποίηση του νόμου 2643/98 και την έκδοση γενικών και ειδικών προκηρύξεων του νόμου»

Κύριοι Υφυπουργοί,

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει την προσωπική σας παρέμβαση για την ικανοποίηση πάγιου αιτήματός της που αφορά στην τροποποίηση του νόμου 2643 /1998, ώστε να λειτουργήσει αποκλειστικά προς όφελος των ατόμων με αναπηρία/χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους. Παράλληλα με την ανωτέρω διαδικασία της τροποποίησης του νόμου απαιτείται η άμεση έκδοση της προκήρυξης των θέσεων του δημοσίου τομέα (άρθρο 3) και της προκήρυξης της παρ. 8 του άρθρου 2 των θέσεων του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Είναι γνωστό ότι η τελευταία προκήρυξη των θέσεων του δημοσίου τομέα (άρθρο 3 «Διορισμός ή πρόσληψη προστατευομένων σε δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ») εκδόθηκε το έτος 2008. Αυτό σημαίνει ότι το 5% των θέσεων των γενικών προκηρύξεων του ΑΣΕΠ του έτους 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 και 2014 έως και σήμερα, που αντιστοιχούν στο ν. 2643/98, και κρατούνται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ για το σκοπό αυτό, καθώς και εκατοντάδες θέσεις προηγούμενων προκηρύξεων -με εξαίρεση μόνο της τελευταίας προκήρυξης του Υπουργείου Οικονομικών- που δεν έχουν πληρωθεί και μένουν κενές, δυστυχώς δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη!!!

Όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες θέσεις για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που προστατεύονται από το ν. 2643/98 λιμνάζουν στα συρτάρια των υπουργείων. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα με αναπηρία στερούνται το αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας τους με ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Πληροφορηθήκαμε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Υπουργείου Εργασίας ότι με υπηρεσιακό της έγγραφο ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι θέσεις που έχουν κρατηθεί από τις γενικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ υφίστανται και δεν έχουν καταργηθεί εξαιτίας των τελευταίων εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων.

Κύριοι Υφυπουργοί,

Ζητούμε με δική σας απόφαση, να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση των γενικών και ειδικών προκηρύξεων των θέσεων του ν. 2643/98 (άρθρου 3, παρ. 8 του άρθρου 2) που έχουν καθυστερήσει πέντε και πλέον έτη.

Σε αναμονή των ενεργειών σας για την άμεση έκδοση των γενικών και ειδικών προκηρύξεων του νόμου. Από δω και στο εξής καμία καθυστέρηση πλέον δεν δικαιολογείται.


Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΙ. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                                                                ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ


Πίνακας Αποδεκτών
 • Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά
 • Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλου
 • Πρόεδρο και Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
 • Υποεπιτροπή για τη μελέτη των θεμάτων των ατόμων με αναπηρία
- Γεν. Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Στεφάνου
 • Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας κ. Αν. Στρατινάκη
 • Διεύθυνση Προσλήψεως Προσωπικού, Τμήμα Διαγωνισμών και Επιλογών
 • Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Υπουργείου Εργασίας
 • Διοικητή ΟΑΕΔ
 • Φορείς Μέλη της Ε.Σ.Α.μεΑ.
4 σχόλια:

 1. Μα είναι δυνατόν να κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και όχι το σύνολο των προστατευόμενων του Ν. 2643/98;; Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. να βρεθουν οι προεδροι των συλλογων των αλλων ομαδων του 2643/98 και να γραφει και σταλει αναλογη επιστολη στα αρμοδια υπουργεια και φορεις με αιτημα την απομακρυνση των αμεα απο τον 2643.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τι βλακείες διαβάζουμε. Και οι μεν και οι δε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. και με αυτα και με αυτα νεα προκυρηξη του 2643 μονο οταν το επιτρεψει το μισανθρωπακι ο τομσεν η μαλλον οι μετα απο αυτον μετα τα 50 χρονια των μνημονιων.
  ψοφατε οι των ευπαθων ομαδων δρομο εισαστε βαρος στην κοινωνια ουστ μας λεει η κυβερνηση του προδοτη ανθελληνα αντωνακη και του μογγολοειδους τουρκογλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή