Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Πρόβλημα με 32 από τους 74 που ήταν να διοριστούν σε ΟΤΑ Α΄και Β΄ βαθμού. Πιέζει η ΕΣΑμεΑ


Νέο πρόβλημα προέκυψε με τις θέσεις που δήλωσαν οι επιτυχόντες για την κατανομή των 74 που ήταν να διοριστούν σε ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού μια και 32 από αυτούς, τις θέσεις που επέλεξαν εμπίπτουν και πάλι στις μνημονιακές δεσμεύσεις χωρίς βέβαια η ευθύνη να είναι δική τους μια και αυτές οι θέσεις προτάθηκαν από το υπουργείο στους επιτυχόντες της προκήρυξής μας. Τώρα και πάλι ξεκινάει η διαδικασία να βρεθούν νέες θέσεις χωρίς το συγκεκριμένο πρόβλημα αυτή τη φορά. Η ΕΣΑμεΑ πιέζει με σημερινή της επιστολή τον κ. Μητσοτάκη για την ταχύτερη το δυνατόν δόκιμη λύση για να τελειώσει ο γολγοθάς των επιτυχόντων της πολύπαθης αυτής προκύρηξης του 2008!!!!
Παρακάτω η επιστολή της ΕΣΑμεα.

Εξαιρετικά Επείγον
Πληροφορίες: Μπαρμπαλιά Ελένη
                                               
         Αθήνα/Athens: 13.5.2014                                            
         ΑΡ. Πρωτ/Ref. Nr: 2166
Προς: -κ. Κ. Μητσοτάκη,
           Υπουργό Διοικητικής
           Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης 
           -κ. Ευ. Χριστοφιλοπούλου,
           Υφυπουργό Διοικητικής 
           Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης
ΚΟΙΝ:
-Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση
-Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Β. Κεγκέρογλου
-Γεν. Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Στεφάνου
-Διεύθυνση Προσλήψεως Προσωπικού, Τμήμα Διαγωνισμών και Επιλογών
Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
-Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής  Προστασίας Υπουργείου Εργασίας
-Φορείς Μέλη της Ε.Σ.ΑμεΑ.


ΘΕΜΑ: «Νέα καθυστέρηση στο διορισμό των 74 επιτυχόντων σε ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού της προκήρυξης του ν. 2643/98 του έτους 2008. Σε οικονομική απόγνωση τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.»

Κύριε Υπουργέ,    

Ο διορισμός των 74 επιτυχόντων της προκήρυξης του ν. 2643/98 του έτους 2008 σε θέσεις των ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού της δεύτερης κατανομής που ανήκουν στις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία στους επιτυχόντες.

Η Διεύθυνση Προσλήψεων του Υπουργείου σας με επιστολή της στις 28.2.2014 αναζήτησε τις κενές θέσεις  υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των 74 επιτυχόντων σε ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού ΥΕ και ΔΕ.

Στη συνέχεια, και αφού οι υπηρεσίες και οι φορείς του δημοσίου ανταποκρίθηκαν στο ανωτέρω κάλεσμα, η Διεύθυνση Προσλήψεως Προσωπικού ζήτησε από τους επιτυχόντες να επιλέξουν και να αποστείλουν τις θέσεις προτίμησής τους. Η ανωτέρω διαδικασία ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια η αρμόδια Διεύθυνση κατάρτισε την κατανομή των θέσεων διορισμού, βάσει των προτιμήσεων των επιτυχόντων, αποστέλλοντας το σχετικό έγγραφο προς υπογραφή στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Στεφάνου.

Δυστυχώς όμως πληροφορηθήκαμε ότι νέα εμπόδια υψώνονται στην ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας εξαιτίας και πάλι των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας.

Κύριε Υπουργέ,

Τέτοιου είδους καθυστερήσεις δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους 74 επιτυχόντες της προκήρυξης του έτους 2008, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν με πενιχρά οικονομικά μέσα

Η Ε.Σ.ΑμεΑ, ζητάει να βρεθεί το ταχύτερο δυνατόν δόκιμη λύση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των επιτυχόντων της προκήρυξης του έτους 2008. Αυτοί οι 74 επιτυχόντες μετά από 6 ολόκληρα χρόνια σκληρής αναμονής δεν έχουν άλλες αντοχές!!!

Με εκτίμηση

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                                 ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ            

39 σχόλια:

 1. Ήμαρτον πια, τι άλλο!..
  Ποιό πρόβλημα προέκυψε και έπρεπε να ξαναβρεθούν θέσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ποιες θεσεις εχουν προβλημα?
  ξερουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά λένε τα παιδιά απο πάνω.. τι πληροφορίες έχουμε; τι πρόβλημα προέκυψε και ποιές θέσεις έχουν πρόβλημα; Καλό είνα οι πληροφορίες να δίνονται πιο ολοκληρωμένα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δημητρησ Χατζηγεωργιου15 Μαΐου 2014 - 7:39 μ.μ.

  Αλλο παλι τουτο........ ποιεσ ειναι αυτεσ οι περιφημεσ μνημονιακεσ δεσμευσεισ? δε μας λεγανε οτι τελος τα μνημονια;
  το αθρο δεν ειναι ξεκαθαρο......... ποιεσ θεσεισ εχουν προβλημα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συγνωμη για τα σιγμα.. αυτο πληκτρολογιο μια ετσι μια αλλιως...

   Διαγραφή
 5. Η πληροφορία που εχουμε είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με όσους δήλωσαν για θέσεις στο υπουργείο Παιδείας και ισχύει και γι' αυτές τις θέσεις ο ίδιος περιορισμός που υπάρχει και για τους ΟΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αχα, τα ιδια και απο άλλες ομάδες (όχι του 2643). Δεν θίγομαι άμεσα αλλά για χάρη συμμαχητών τόσα χρόνια ξέρω τι είναι να σου ξεφουρνίζουν τελευταία στιγμή και άλλο πρόβλημα.. ψαχτείτε μήπως απο κοινού μαζευτείτε να διεκδικήσετε.
   φιλικά και μακάρι ο αγώνας όλονών σας να έχει αίσιο τέλος.

   Διαγραφή
 6. Μιλησα σημερα με το υπουργειο.οσοι δηλωσαμε θεσεις στο υπ παιδειας στην κατηγορια ΥΕ για την αττικη μιλαω, πηγαινουμε χωρις να εχουμε αλλη επιλογη στην ελληνικη αστυνομια προσωπικο καθαριοτητας.Η επιλογη μας δηλαδη σε αλλους κλαδους οπως επιμελητων η βοηθητικου προσωπικου δεν υπαρχει πλεον.Περιμενω να δω τις αποψεις σας πανω στο θεμα αυτο. Προσωπικα το θεορω αδικο.Ας μας ελεγαν εξ αρχης οτι δεν εχουμε δικαιωμα επιλογης θεσεων και τους αφηνουμε εν λευκο να μας τοποθετησουν οπου θελουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Περιμενω τα σχολια σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κατι που μπορει να προτεινει καποιος. Τι θα μπορουσαμε να κανουμε?Οι ενδιαφερομενοι παρτε ενα τηλ στο υπουργειο να παραπονεθειτε για την αποφαση ,πριν προχωρησει σε εφαρμογη! pritanis εχεις να προτεινεις κατι?μπορεις να κανεις κατι? εγω οπως προειπα πηρα τηλ κ μου εδωσαν τις πληροφοριες που εγραψα παραπανω ως "ανωνυμος" .αλλα μια φωνη δεν αρκει!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. phgame tria atoma kai milisame me enan upeuthuno. mono pseytouposxeseis kai logia ka8ushxasmou phrame. thelei amesh drash pisteyw. prin tis ekloges ths methepomenhs kyriakis

   Διαγραφή
 13. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που θα ήταν εφαρμόσιμο αυτή τη στιγμή.
  Έχω στείλει μήνυμα στην ομάδα μας στο facebook να έρθουν εδώ όσοι είναι στους 74 για να το συζητήσουμε όλοι μαζί μήπως και βγει κάτι καλό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. προς το παρον ξεκινηστε να τηλεφωνητε στο υπ μεταρρυθμισης, στο τμημα προσληψεων,οσοι δηλωσατε θεσεις του υπ παιδειας,δηλωστε εντονα την αντιρρηση σας για την αποφαση που πηραν.
  οσες περισοτερες αντιδρασεις τοσο περισοτερες οι πιθανοτητες.
  Μας εβαλαν στη διαδικασια των δηλωσεων, των επιλογων θεσεων και της ελπιδας οτι θα τελειωσει η περιπετεια μας,και στο τελος μας τσουβαλιαζουν οπου τους βολευει για να παρουν τα ευσημα οτι αυτοι μας ταχτοποιησαν μετα απο τοσα χρονια αναμονης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Κατερινα με ποιον μιλησατε?Καλο ειναι να ξερουμε. Σιγουρα πρεπει να αντιδρασουμε πολυ συντομα και πριν μας στειλουν τις επιστολες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. me ton melitsiwti ston 5o orofo. Den ton eidame kai polu pro8umo na drasei amesa pantws.. Eipe na min anisixoume.

   Διαγραφή
 16. εμεις που δεν εχουμε facebook, που να ερθουμε να το συζητησουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ουτε εγω εχω.Φανταζομαι εδω εννοει οΠρητανης.Πρεπει να ειπωθουν διαφορες αποψειςγια να κινηθουμε απο δευτερα.Δεν εχουμε πολυ χρονο στη διαθεση μας

   Διαγραφή
 17. ναι. εχεις δικιο.ετσι πρεπει να γινει.αν δεν κινηθουμε αμεσα δεν γινεται τιποτα. παντα με την βοηθεια του πρυτανη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Για καλύτερη και πιο άμεση επίκοινωνία έχω ενεργοποιήσει και πάλι το CHAT

  http://nomos-2643.blogspot.gr/p/chat.html

  όχι ότι είναι η καλύτερη λύση, αλλά τουλάχιστον βολεύει περισσότερο από αυτό.
  Άλλη εναλακτική είναι να πάτε να τα λέτε στο Forum

  http://forum-2643.2290855.n4.nabble.com/

  Διαλέγετε και παίρνετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. καλημερα παιδια. ειμαι η αναστασια και ανηκω στην ειδικη κατηγορια των 2725. εχουμε κανει αιτησεις απο το 2005 και απο τοτε περιμενουμε. ξαφνικα πριν λιγες μερες ενημερωθηκαμε απο την κ Ζωγραφου( αρμοδιο τμημα στο ΥΠΔΜ) οτι παγωνει το υπ. παδειας μεχρι το 2015. στειλαμε επιστολη στο μητσοτακη και επισκευτηκαμε τον διευθυντη του ( Μελιτσιωτη) και πειραμε τις ιδιες απαντησεις: να μην ανησυχουμε, οτι δε χρειαζεται να αλλαξουμε φορεις,οτι δεν πειραζει να περιμενουμε λιγο ακομα κτλ. το "λιγο ακομα" ειναι παρα πολυ, αν σπεφτουμε οτι ερχονται και βουλευτικες εκλογες, με ο,τι καθυστερησεις,αναβολες,ακυρωσεις σημαινει αυτο. αν αποφασισετε να αντιδρασετε με καποι τροπο, θα χαρουμε πολυ να το κανουμε μαζι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Καλημέρα, ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: Αν έβγαινε προκήρυξη, γι'αυτές τις θέσεις που δεν θέλουν κάποιοι, θα υπήρχε κόσμος ο οποίος θα έκανε αιτήσεις για τις θέσεις αυτές? Εδώ το πρόβλημα ειναι άλλο. Δεν φτάνει που μας αλλάξανε κατηγορίες δεν φτάνει που μας πάνε στον τόπο συμφερόντων ... τώρα το πρόβλημα ειναι οι θέσεις... Αν γίνει κάτι και δεν βγει η κατανομή έχουν σκεφτεί κάποιοι τι θα γίνει μετά??????????? Με τέτοια ανεργία θέση στο δημόσιο και καθόμαστε εδώ και λέμε λέμε λέμε. ΕΛΕΟΣ...........αν ξέρατε πόσα άτομα έχουν πάει πόσες φορές στο υπουργείο μέχρι να βγεί η υπουργική απόφαση... αν ξέρατε πόσα άτομα έχουν πάει και έχουν μιλήσει με το υπουργείο για να φτάσουμε στο σημείο να περιμένουμε τους πίνακες τοποθέτησης... το μόνο που ξέρουμε είναι τώρα προς το τέλος να πηγαίνουμε στα υπουργεία... πρίν που ήταν όλος αυτός ο κόσμος ???????????? όποιος δεν θέλει την θέση να πάει το 2017 και να αφήσει τους υπόλοιπους να πάνε για δουλειά!!!!!!!! όποιος έχει το σθένος, για να μην πω τι αλλο, ας πάει να κάνει της εξής πρόταση: Όσοι θέλουν να πάνε για δουλειά να πάνε και οι υπόλοιποι ας ψάξουν για νέες θέσεις. Δεν μπορούμε να παίζουμε άλλο. ΤΕΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ε! ρε αχαριστια που υπαρχει!να παρουμε τις θεσεις στην αστυνομια γιατι δεν μας βλεπω καλα...Παρακολουθω εδω και μηνες στις εφημεριδες,καθε ειδηση που κυκλοφορει σχετικα με προσληψεις,απολυσεις.Στο προγραμμα της κυβερνησης ειναι να γινουν απολυσεις σε υπηρεσιες του υπουργειου παιδειας,κυριως στους ΥΕ.Θελετε να παμε στο παιδειας και να απολυθουμε?Μεγαλη χαρη μας κανει το υπουργειο μεταρυθμισης.Εσεις που αρχισατε να μιλατε,τι κανατε τοσο καιρο?Καθοσασταν στο σπιτι σας και τα περιμενατε ετοιμα...τωρα αντιδρατε που σας δινουν αλλη,καλυτερη θεση?μηπως δεν εχετε αναγκη τον διορισμο?εχετε οικονομικη ανεση?σκεφτειτε λιγο και εμας που εχουμε μεγαλη αναγκη να δουλεψουμε,με πολλες υποχρεωσεις.Εαν το υπουργειο δεν μας εδινε τις θεσεις στο παιδειας,τι θα δηλωναμε?Φυσικα τις θεσεις στην αστυνομια...ε λοιπον ας τις παρουμε,να βγει η κατανομη να τελειωνουμε και να μην υπαρχει αχαριστια,να λεμε και ενα ευχαριστω και πολυ καλα τα λεει ο NIKOS PAPAIOANNOY.Δεν χρειαζοινται συζητησεις,οι καιροι ειναι δυσκολοι και πρεπει να παμε στις δουλειες μας.Την στιγμη που ενω περιμενουμε 6 χρονια υπαρχουν ατομα του νόμου που εργαζονται εδω και 2 χρονια και ειναι ανετοι απο πολλες πλευρες...Αφηστε το υπουργειο να κανει την δουλεια του υπερ μας και μην δημιουργειτε προβληματα...ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. τελικα παμε στην ΕΛΑΣ καθαριοτητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. παραλιγο θα παιρναμε και το εκλογικο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. παραλαβατε επιστολες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΜΕ ΦΑΞ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. TI KEIMENO EGRAPSES?

   Διαγραφή
  2. Αποδέχομαι την τοποθέτησή μου στο υπουργείο υποδομών και δικτύων

   Διαγραφή
 26. Απ οτι μ ενημερωσαν θα εχει κι αλλη αναμονη μεχρι την αναληψη υπηρεσιας.
  Μιλαμε για 3 μηνες μπροστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Καλησπέρα, ήθελα να πω ότι όσοι δεν έχουν στείλει αποδοχή καλό είναι να το κάνουν άμεσα μιας και επίκειται ανασχηματισμός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. den mporw na katalavw giati kapoioi pou gnwrizoun pragmata den enhmerwnoun kai tous ypoloipous...
  mou fainetai adianohto...
  o pritanis oti kserei to leei kathara kai ksastera!
  merikoi omws paizoun me ton pono mas. kai poly fovamai oti einai dikoi mas anthrwpoi. epityxontes se anamonh...
  krima....

  ΑπάντησηΔιαγραφή