Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Επτά χρόνια μετα.....

Ήταν 6 Μαΐου του 2011 όταν ο Γρηγόρης από τον Βόλο, η Πηνελόπη από την Σύρο και εγώ καταφέραμε μετά από πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσουμε μέσα από το απολυταρχικό  site του diorsmos.gr που δεν το επέτρεπε αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε τους δικούς μας διαδικτυακούς τόπους για να κυνηγήσουμε….το ακατόρθωτο για εκείνη την εποχή.
Στις 6 Μαΐου 2011 λοιπόν, φτιάξαμε αυτό το blog των επιτυχόντων της προκήρυξης του 2008, ένα φόρουμ για συζήτηση και τέλος την ομάδα μας στο Facebook. Στη συνέχεια με πολύ προσπάθεια καταφέραμε να γνωστοποιήσουμε και σε άλλους επιτυχόντες την ύπαρξή τους και αρχίσαμε να δημιουργούμε  πυρήνες επιτυχόντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Άρχισαν οι συναντήσεις και να γνωριζόμαστε πλέον από κοντά.
Οι ιδέες για το πώς θα πετύχουμε να ξεκινήσουν οι διορισμοί μας μέσα από πολύ αντίξοες συνθήκες ήταν πολλές, αλλά τα εμπόδια που βρίσκαμε μπροστά μας έμοιαζαν ανυπέρβλητα, απροσπέλαστα. Συνεχίσαμε όμως με πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Βήμα βήμα, με σοβαρότητα, χωρίς άναρθρες κραυγές και βάζοντας βραχυπρόθεσμους στόχους μέχρι να τους πετύχουμε και να πάμε στον επόμενο.
Υπήρξαν πολλές αντιπαραθέσεις, αντίθετες ιδέες, αντίθετες λογικές, μυστήριες καταστάσεις αλλά με καλή θέληση προσπεράσαμε όλα τα αρνητικά και μείναμε στα θετικά αυτού του αγώνα.
Κύρια φτιάξαμε καινούργιες γνωριμίες, φιλίες και αυτό είναι ότι το καλύτερο σ’ αυτήν την ιστορία. .
Εδώ στη Θεσσαλονίκη το συνεχίζουμε και θα το συνεχίσουμε στο διηνεκές αφού επί 4 συναπτά έτη κάθε Τετάρτη το απόγευμα (αλλά κάθε Τετάρτη) συναντιόμαστε και πλέον πίνουμε καφέ και συζητάμε το οτιδήποτε. Και μας έμεινε να πίνουμε καφέ και όχι να ασχολιόμαστε με υπουργεία, φορείς, γενικά λογιστήρια, ΥΔΕ, εθνικά τυπογραφία, παράξενους υπαλλήλους, ακαταλαβίστικες λογικές, γιατί σήμερα 21 Μαΐου του 2015  βγήκε και το τελευταίο ονομαστικό ΦΕΚ διορισμού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πιστεύω πως έμειναν πολύ ελάχιστα ακόμη για να ολοκληρωθεί πλήρως η προκήρυξη του 2008 πανελλαδικά.  Σήμερα λοιπόν με το ΦΕΚ της Νίκης κλείσαμε τον κύκλο που αφορά τους
διορισμούς μας. Ήδη από τον Μάρτιο ξεκίνησε ένας νέος κύκλος με την προκήρυξη του 2015 και ευχόμαστε ολόψυχα να μην έχει καμία σχέση ο χρόνος που απαιτείται να ολοκληρωθεί με την δική μας …επταετία.

Καλή σταδιοδρομία σε όλους και ας προσπαθήσουμε όλοι να καλυτερεύσουμε την δημόσια διοίκηση σε ότι αφορά τη θέση που κατέχει ο καθένας -μια σ’ αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου