Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Η διαδικασία των προκηρύξεων που διενεργούνται για τους προστατευόμενους του ν.2643/1998


Οι βασικές τροποποιήσεις του ν.2643/1998 έγιναν με το ν. 2956/2001 (αρθρ. 31) και 3227/2004 (αρθρ. 11). Στην Υπουργική Απόφαση, βάση της οποίας συμμετείχαν οι προστατευόμενοι του νόμου 2643/1998 στις προκηρύξεις, περιλαμβάνονται οι ανωτέρω τροποποιήσεις.


Η διαδικασία έχει ως εξής:


 • Υποβάλλονται οι Αιτήσεις - Υπεύθυνες Δηλώσεις στις 14, αρμόδιες για την εφαρμογή του ν.2643/1998, Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. 
 • Οι Υπηρεσίες υποβάλλουν ερωτήματα στην Κεντρική Επιτροπή Εφαρμογής του ν.2643/1998, στην οποία συμμετέχουν στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, του Ο.Α.Ε.Δ. και εκπρόσωποι των ομάδων που προστατεύονται από το ν.2643/1998 (ΑμεΑ, Πολύτεκνοι κ.ο.κ.). Προεδρεύει Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου και χρέη εισηγητή αναλαμβάνει στέλεχος της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου (δλδ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Κοινωνικής Συνοχής).
 • Με βάση τα δηλωθέντα στις Αιτήσεις, και με βάση τις Οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής, εκδίδεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ο "ενδεικτικός πίνακας μοριοδότησης" (αυτός που εκδόθηκε στις 09-12-2015).
 • Στη συνέχεια, καλούνται οι προστατευόμενοι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά.
 • Οι 14 Υπηρεσίες μπορούν να υποβάλουν ερωτήματα στην Κεντρική Επιτροπή.
 • Μετά, εκδίδεται ο 1ος πίνακας μοριοδότησης (με βάση τα δικαιολογητικά - σε αυτό το στάδιο υπάρχει σαφής πρόβλεψη από το ν.3227/2004 - αν εμφανιστούν εκπροθέσμως εκδοθέντα δικαιολογητικά, η αίτηση απορρίπτεται).
 • Μετά την έκδοση του 1ου πίνακα μοριοδότησης (με βάση τα δικαιολογητικά) είναι δυνατή η άσκηση "αίτησης θεραπείας" ενώπιον των Υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ.
 • Μετά και την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας εκδίδεται ο οριστικός πίνακας μοριοδότησης.
 • Στη συνέχεια, συνεδριάζουν οι, κατά τόπους, 14 Πρωτοβάθμιες Επιτροπές, οι οποίες προβαίνουν στις τοποθετήσεις.
 • Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, έχει δικαίωμα να υποβάλει "ενδικοφανή προσφυγή" ενώπιον των δύο Δευτεροβάθμιων Επιτροπών του άρθρου 10 του ν.2643/1998 που είναι αρμόδιες για την εξέταση των ενδικοφανών προσφυγών. Υπάρχει, βέβαια, (για όλες τις Διοικητικές πράξεις) και η διαδικασία των Διοικητικών Δικαστηρίων, αλλά για αυτήν θα ενημερωθείτε, αν τυχόν απευθυνθείτε, από τον δικηγόρο σας.

ΠΗΓΗ: Ελισάβετ Σιδέρη

13 σχόλια:

 1. Το ecdl είναι είναι προαπαιτούμενο; Εγώ είμαι ΤΕ και έχω ecdl αλλά δεν το έστειλα γιατί δεν το ανέφερε ούτε η προκήρυξη ούτε η αίτηση. Στο παράρτημα Β είχε μόνο τα αγγλικά. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εαν η προκυρηξη του ΑΣΕΠ δεν το ζηταει τοτε εισαι ενταξει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ το ζητάει απ'ότι είδα αλλά είναι πολύ παλιά ήταν ακόμη με γραπτό διαγωνισμό. Κανονικά στο παράρτημα Β δεν έπρεπε να αναφέρει και τα πιστοποιητικά Η/Υ; Δεν το αναφέρει πουθενά στο ΦΕΚ ούτε στην αίτηση. Έπρεπε να το αναφέρει αν ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή ενός υποψηφίου όπως έκανε με το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Άλλωστε δεν υπάρχει σήμερα κανένας ΠΕ και ΤΕ που να μην έχει πιστοποιητικο Η/Υ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ... ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΦΕΚ!

   Διαγραφή
 4. Καλημέρα,μήπως ξέρει κάποιος πότε θα βγούν τα οριστικά αποτελέσματα με βάση τα δικαιολογητικά; καθώς και σε πόσο χρόνο γίνεται ο διορισμός μετά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. αν παμε συμφωνα με την προκυρηξη του 2008 σε ενα με δυο χρονια απο τωρα μαλλον εκτος αν μας εκπληξει η κυβερνηση του εκβιαζομενου υποκυψαντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οπως γραφει κ πιο πανω το κειμενο της Ε.Σιδερη με την διαδικασια,με βαση τα δικαιολογητικα θα εκδοθει πρωτα ο 1ος πινακας,μετα θα γινουν οι αιτησεις θεραπειας(ενστασεις δλδ)και μετα ο οριστικος πινακας.
  Το ποτε θα γινουν οι διορισμοι...μονο ο θεος το ξερει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλησπέρα θα ήθελα να μάθω πότε θα βγει η προκήρυξη του νόμου 2648/98 για το 2016?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλησπέρα θα ήθελα να μάθω πότε θα βγει η προκήρυξη του Νόμου 2643/98 για το 2016?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καλησπέρα,
  δυστυχώς ενώ προβλέπεται και θα έπρεπε να βγαίνει κάθε χρόνο προκήρυξη δεν συμβαίνει αυτό.
  Η προηγούμενη για παράδειγμα είχε βγει το 2008 και η αμέσως επόμενη....το 2015.
  Καταλαβαίνετε ότι κανείς προς το παρόν δεν μπορεί να απαντήσει στο εύλογό σας ερώτημα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μπορει καποιος να μου απαντησει στην ερωτηση εαν ειμαστε μεσα στον πινακα μοριοδοτησης κ ειναι ενταξει τα απαραιτητα δικαιολογητικα τοτε ειμαστε επιτυχωντες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή