Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Δέσμευση για συνέχεια των διορισμών και στις υπόλοιπες κατηγορίες

Σε συνέχεια της πρώτης απόφασης (έχει ήδη υπογραφεί) που αναφερόταν στο διορισμό του 50% των κατηγοριών ΑΜΕΣΑ ΑμΕΑ και ΕΜΜΕΣΗ ΑμΕΑ έγινε σήμερα 23/2/2012 στις 11 το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνάντηση και συγκεκριμένα στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως κας Μπεργελέ, όπου παραβρέθηκαν ο κος Κ.Κορλός διευθυντής του γραφείου του κ. Ρόβλια, η κα Κορέλα νομική σύμβουλος του κ. Ρόβλια και υπεύθυνη για το θέμα που αφορά την προκήρυξή μας, ο κος Φωτόπουλος της ΑΣΠΕ, η κα Μεσουρίδου της Ομοσπονδίας τριτέκνων, ο κος Φώτου της ΠΕΑΕΑ, ο κος Παναγιώτης Πουλημένος πρόεδρος της ομοσπονδίας αναπήρων πολέμου  και η Γεωργία σαν εκπρόσωπος των επιτυχόντων.
Η κατάληξη αυτής της συνάντησης ήταν ότι αναμένεται εντός των ημερών η νέα απόφαση που θα τοποθετεί το 50% από όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες.
Η νέα απόφαση όπως και η προηγούμενη, θα διορίζει το 50% ανα κατηγορία προστασίας, ανά περιφέρεια και ανά κατηγορία εκπαίδευσης. Με αυτό τον τρόπο, και έχοντας πολλούς επιμέρους πίνακες, όπου ο αριθμός των επιτυχόντων είναι μονός, διορίζεται πάντα ένα άτομο παραπάνω, κι έτσι καταλήγουμε σε ένα ποσοστό περίπου 55 με 60% τελικά.
Ο όρος που αφορά τους επιλαχόντες τελικά δεν ισχύει, δηλαδή αν κάποιος διοριστέος δεν κάνει αποδοχή της θέσης του, προχωράει κανονικά ο επιλαχών και φυσικά η θέση δε χάνεται.
Η κ. Μπεργελέ δεσμεύτηκε ότι σε πολύ σύντομο διάστημα θα είναι έτοιμη η απόφαση του υπουργείου με όλα τα παραπάνω.
Οι ομοσπονδίες θα εκδώσουν σήμερα ενδεχομένως, δελτία τύπου γι' αυτή την δέσμευση.
Να σημειωθεί τέλος πως η κα Κορέλα και ο κος Κορλός δεσμεύτηκαν να μεσολαβήσουν και να μας υποστηρίξουν σε πρόταση που θα κάνουμε στο Υπουργείο Εργασίας, για αποκατάσταση των μη διοριστέων για φέτος, μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για τον 2643.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου