Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Σταδιακή απορρόφηση επιτυχόντων ειδικών κατηγοριών


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσπάθειες σταδιακής απορρόφησης των επιτυχόντων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Πολύτεκνων, τέκνων αναπήρων και θυμάτων πολέμου, και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 καταβάλλονται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Από το 2008 δεν έχει προσληφθεί κανείς από τους επιτυχόντες των προστατευομένων κατηγοριών σύμφωνα με το νόμο 2643/1998. Το θέμα τους τέθηκε και στους εκπροσώπους του μηχανισμού στήριξης από τον Υπουργό Δημήτρη Ρέππα και τον Υφυπουργό Ντίνο Ρόβλια.
Εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών όλων των κατηγοριών προσήλθαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο και είχαν συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ευσταθία Μπεργελέ, όπου ενημερώθηκαν για τις σχετικές ενέργειες που προωθούνται με κοινωνική ευαισθησία, στο υπάρχον στενό δημοσιονομικό πλαίσιο.
Ήδη πάντως έχει εκδοθεί απόφαση κατανομής του 50% των άμεσα και έμμεσα ΑΜΕΑ με βάση τη μοριοδότησή τους για τις προσλήψεις του 2012, και θα προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών και η κατανομή του 50% των υπόλοιπων προστατευόμενων κατηγοριών, μεταξύ των οποίων οι πολύτεκνοι, οι οποίοι είναι ενήμεροι για το θέμα.
Ειδικότερα το σύνολο των κατηγοριών αυτών που αναμένεται να διοριστούν θα αποτελεί περίπου το 10% του συνόλου που πρόκειται να προσληφθούν στο Δημόσιο το 2012, αφαιρουμένων των ανελαστικών υποχρεώσεων διορισμού (απόφοιτους σχολών, κ.λπ.).

6 σχόλια:

 1. Να υποθέσω οτι η κατηγορία των Τρίτεκνων συγκαταλέγεται στην κατηγορία των Πολύτεκνων σ' αυτό το δελτίο τύπου που διαβάζουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά και για την ενημέρωση που μας δίνετε παιδιά. Να είστε καλά. Ας ελπίσουμε οτι η θεωρία θα γίνει τελικά πράξη όχι μόνο για τους μισούς αλλά για όλους. Keep walking παιδιά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μονο τους μισους των κατηγοριων ΑΜΕΑ/ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ αφορα η αποφαση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ναι έτσι λέει η απόφαση

  "Ήδη πάντως έχει εκδοθεί απόφαση κατανομής του 50% των άμεσα και έμμεσα ΑΜΕΑ με βάση τη μοριοδότησή τους για τις προσλήψεις του 2012"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και με το υπολοιπο 50%των αμεα τι θα γινει ρε παιδια;!;!;

  ΑπάντησηΔιαγραφή