Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επιτυχόντες του ν.2643/98 της προκήρυξης του 2008
Συντονιστική επιτροπή Αττικής και νήσων

Αθήνα 28/2/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ

ΠΡΟΣ: Επιτυχόντες 2643/98 Αττικής και Νήσων (εγγεγραμένων στους καταλόγους των συναντήσεων Αττικής και μέσω email)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διαχειριστές του blog των επιτυχόντων του 2643/98


 Σήμερα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Αττικής επισκεύτηκαν αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, τα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ και τα γραφεία της ΕΣΑΜΕΑ.

 Από την επίσκεψη στο υπουργείο εργασίας πληροφορηθήκαμε ότι τα αρμόδια γραφεία του υπουργείου έχουν στείλει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την επίσημη λίστα με τους διοριστέους βάσει της υπουργικής απόφασης που έχει ήδη δημοσιευτεί. Η λίστα αυτή θα σταλεί και υπηρεσιακά σε όλους τους ΟΑΕΔ της χώρας ώστε να ενημερώσουν τους φορείς των διοριστέων. Επίσης τις επόμενες μέρες αναμένεται να στείλουν και τις λίστες που αφορούν το 50% των υπόλοιπων κατηγοριών προστασίας (εκτός ΑΜΕΑ άμεση και έμμεση) για να προχωρήσει η υπογραφή της δεύτερης υπουργικής απόφασης όπως δεσμεύτηκε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά την κινητοποιηση της προηγούμενης τετάρτης.

 Στον ΟΑΕΔ τα νέα δεν είναι πολύ ενθαρυντικά σχετικά με τις επιστολές των επιτυχόντων Αττικής και νήσων. Αναμένουν και εκεί τις επίσημες λίστες του υπουργείου και το χρονοδιαγραμμα που δίνουν δεν είναι καθόλου συγκεκριμένο. Τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουμε να ασκήσουμε πίεση για πολιτική παρέμβαση από το υπουργείο εργασίας για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Οι επιτυχόντες που δεν έχουν λάβει ακόμα επιστολή τοποθέτησης μπορούν να ζητήσουν το ποινικό μητρώο τους στα ΚΕΠ βάσει συγκεκριμένου ΦΕΚ που θα αναρτήσουμε αύριο, ώστε να αποφύγουν επιπλέον καθυστέρηση από τη στίγμη που θα λάβουν την επιστολή. Θα επανέλθουμε στο θέμα του ποινικού μητρώου το συντομότερο.

 Από την ΕΣΑΜΕΑ πληροφορηθήκαμε ότι αύριο θα γίνει γραπτό αίτημα προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους επιτυχόντες των περιφερειών Κυκλάδων και Αρκαδίας για συμπληρωματική απόφαση που να καλύπτει τους  επιτυχόντες των παραπάνω περιφερειών οι οποίοι δεν αναφέρονται στην υπουργική απόφαση που έχει ήδη υπογραφεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 Επίσης επικοινώνησαν μαζί μας από το γραφείου του βουλευτή Αχαϊας κ. Νικολόπουλου και μας ενημέρωσαν ότι κατατέθηκε στη βουλή νέο ερώτημα για το θέμα των διορισμών του 2643 από τον βουλευτή.

 Ξεχάσαμε να αναφέρουμε τις τελευταίες μέρες ότι την περασμένη Τετάρτη μετά την συγκέντρωση μας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την βοήθεια ενός πιστού μας υποστηρικτή, μπορέσαμε να μοιράσουμε από ένα αντίγραφο του υπομνήματος που καταθέσαμε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα γραφεία όλων των βουλευτών.

Για πληροφορίες και επικοινωνία στο mail
nomos2643.98.epitropi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου